Jag har hand om mammas hundpensionat sen i tisdags. I måndags kväll kom polisen ut med en liten Cavalier King Charles Spaniel, som hittats i en lägenhet tillsammans med sin matte som legat död i fyra dagar.
Tänk dig, fyra dagar utan mat och vatten...
Han fick komma och bo på pensionatet, medan vi letade efter ett nytt hem till honom.
Han var ganska pigg första dagarna, men han blev allt mer hängig, och i fredags kväll fick jag köra honom till veterinären, för han kissade blod... Hon säger att hon kan sätta honom på antibiotika, men hon var väl inte helt övertygad om att det var värt det, för han har mycket problem med hjärtat (vanligt för rasen), och han hade väldigt höga blåsljud i hjärtat.
Alltså, han är inte pigg, han mår väldigt dåligt.
Iallafall, så pratade jag med de anhöriga till den avlidne igår morse och de bestämde sig för att avliva honom, eftersom han mår så pass dåligt. Så igår mitt på dagen så ringer min syster och berättar att han spyr blod, kissar blod, bajsar blod.
Så det var bara att få hit de anhöriga och komma och hämta honom och ta honom till veterinären. Han har mest legat och sovit, inte ätit, druckit väldigt lite.
Så väntade vi i flera timmar på att de skulle komma och hämta hunden, och så hämtade de honom vid 19-tiden igår kväll.
Det vansinnigt jobbiga är, att han sprang ifrån oss, sprang runt och drack vatten, provsmakade de andra hundarnas mat i köket, och så ut och iväg.... Som om ingenting hade hänt, han var pigg...
Men då hade han ju redan fått sin dom, för han skulle förmodligen bli sämre igen, och slutligen lida för mycket.
Det är ju helt bedrövligt. Fan va dåligt jag mådde över allt det här. Vill aldrig behöva göra nåt sånt här igen... Usch!
Ja, det var ett tag sen jag skrev något i bloggen, så jag tänkte att det kunde vara dags för att uppdatera lite.
Jag har haft en ganska dålig dag idag, från det att jag började jobba vid sju imorse och bara hela dagen.
Helt otroligt drygt har det mesta varit, men jag borde ju ha vant mig vid det här laget.

Jag har massor att berätta om min VM-upplevelse, vet inte riktigt hur jag ska få med allt. (jag vet, skulle skrivit för längesen...)
Budapest är en ganska ful stad, iaf det jag såg från flygplatsen till hotellet. Var ju inte utanför hotellet särskilt mycket, eftersom tävlingen var i hotellets kongresshall, och jag åkte ju faktiskt dit för att tävla...
Man kan lätt säga att det var 15 timmars kubande per dag. Hela tiden var kuben med och snurrandes. Frukost, pauser, lunchen, gallerian, promenaden, shoppingrundan... Hela tiden.
Hela tävlingen kändes nästan lite som när jag var på Eurovision Song Contest 2002, det var vinjetter, och i finalerna presenterades de tävlande när de gick fram till sitt tävlingsbord. Förstoringar, resultat tillsammans med gamla filmer från VM 1982 visades på tre enorma projektordukar över hela scenen.
Till och med självaste Ernö Rubik var på plats under söndagen, det var häftigt att han kom, att få se hur han såg ut...
Jag lärde känna massor med sköna människor, fick återse de två danskarna jag lärde känna under Swedish Open, så fick jag lära mig Rubik's Magic och Rubik's Revenge. Ascoolt! Jag är riktigt stolt, och jag har fått tips och lärt mig av världens absoluta elit.
När de andra svenskarna åkt blev jag kvar i hotellobbyn tillsammans med några amerikaner och en holländare, och de körde "Team Solving" på 4x4an. Det var rätt häftigt att se, hur båda höll i kuben, men fick enbart göra ett drag var, sen var det den andres tur.
En av amerikanerna, Chris Hardwick, lät precis som han den där vrålhöge farbrorn i That 70's Show, vad han nu heter. (Leo?) Allting var "awesome, dude!", "hey man, that's so cool!", med en väsande halvhög röst. Han var rätt rolig, han lurade i mig att jag skulle prova på det här med blindfold, för han själv är ju en riktig mästare på det. "It's highly addictive, you know". Jo säkert, det enda jag tänkte då, var att det inte var det enda han var addictive av...
Jag lärde ju känna folk från Holland, Norge, Frankrike, USA, Danmark, Indonesien...
Jag fick dessutom tala några meningar franska, med den dåvarande världsrekordhållaren, fransmannen Thibaut Jacquinot. Den norska deltagaren följdes ela helgen av ett norskt journalistteam, varav journalisten Wong King Ho (hörs på namnet) var av kinesiskt ursprung, och av någon märklig anledning så pratade han kinesiska med mig hela söndagskvällen... Men min engelska blev iaf något förbättrad och uppdaterad, den används ju inte så ofta...
Som sagt, det hela var en helt otrolig upplevelse, och jag tänker minsann åka igen.
Det viskas om att nästa VM, 2009, ska hållas i Hong Kong, men det är inte färdigt.
Nästa år är det iaf EM, och det verkade som att det blir i Polen, vilket faktiskt är ganska nära hem, så dit tänker jag också åka. Fantastiska kub som kan ta mig så långt hemifrån. =)

Iaf, när jag äntligen kom hem, så möttes jag vid hamnterminalen av en fantastisk pojkvän, som köpt en ros och en chokladask, för att han saknat mig så mycket... =)
Det är kärlek, mina damer och herrar.
Zeus är min kärlek. =)

Nåja, nu har jag iaf berättat lite, men jag har massor mer att berätta.
Men det får bli en annan gång.

-Annica out!
Ja, nu ar det over.
For min del gick kubandet inte sadar jattebra, jag blev utslagen i kvalet, blev 33:a av nastan 70 personer.
For att ga vidare var jag tvungen att sla mitt personliga rekord, vilket jag faktiskt gjorde efterat, nar jag satt och tranade. Det ar ju drygt som fan, men vad ska man gora... Det ar alltid sa.
Det blev iaf nagot nytt svenskt rekord, typ tva tror jag, och typ tre varldsrekord. Det ar jattecoolt!

Jag har ganska mycket hemlangtan idag, sover inget bra pa hotellet. Sover alldeles for tungt, och nar jag vaknar ar jag helt slut. Jag saknar verkligen Zeus.
I morse ringde telefonen kl 04.45, receptionen hade fatt for sig att mitt rum hade bestallt vackning da. Sa det var val nan annan stackare som missade sitt plan pga det...
Naja, jag ska checka ut och kuba lite i lobbyn.

Budapest out!
Sitter just nu i hotellobbyn med manga av de andra kubarna.
Blev faktiskt mer nervos over tavlingen imorrn, efter att jag fatt veta hur manga som gar vidare fran kvalet.
Av 51 kvalomgangsdeltagare gar endast atta (8) vidare! Shit!
Jag kommer ju bli utslagen fortare an jag hinner saga vad jag heter...
Naja, jag tankte bara lamna en liten uppdatering, kommer val mera sen, nar jag kopplat upp min egen dator, men jag ska kolla med receptionen annu. (lyset funkar inte i mitt rum...)

- Budapest out!
Ja, ikväll påbörjar jag min resa mot VM.
Jag åker med båten 16.45 mot Nynäs och imorgon går flyget 08.50 mot Budapest.
Själva tävlingen börjar på fredag, men jag måste vara på plats kl 09.00, så jag måste åka imorgon.
Ska bli otroligt spännande ska det bli, men jag börjar få lite resfeber...
Är ganska nervös, jag är inte helt säker på hur jag ska ta mig mellan en del platser bara.
Mitt lokalsinne är ganska dåligt, så jag hoppas att det funkar, att jag inte går vilse, eller typ missar flyget eller nåt...

Jag har tränat ganska dåligt. Har ganska dålig självdisciplin.
Men som sagt, jag hoppas att det går bra.

Hemkomsten till Sverige på måndag kväll, landar på Arlanda ca 20.30. Och eftersom Gotland är ett (jävla) U-land, så går det inte att ta sig hem förrän på tisdag...
Det är väl priset man får betala för att bo på en ö. Men fint är det iaf. =)

Packningen går iaf sådär... Har inte hittat allt jag ska ha med mig ännu, såsom mobilladdare och dylikt.
Den måste jag ju ha...

Nåja, jag ska fortsätta i galenskaperna.
To be continued.