Ja, nu är man på plats i Hässelby i nya lägenheten. Jag smygsurfar på någon annans bredband dock, mitt eget bredband kommer inte ännu på några veckor.
Sjukt orättvist tycker jag att man inte kan få det att komma igång tidigare, men vad ska man göra då?
På måndag ska jag börja jobba! Ska bli skitkul! Idag har jag varit och köpt tunnelbanekort, så jag ska väl ut o provåka lite nån dag, vet inte när bara, har inte bestämt mig.

Förra veckan när jag och Zeus var uppe så målade vi en vägg i köket med griffelfärg, alltså sån där "svarta tavlan-färg". Riktigt coolt blev det och jag är riktigt nöjd. :)
Igår målade jag resten av köket, för jag gillade inte direkt den chockorangea färg som var där innan. Man kunde ju få huvudvärk av att se på den...

Jag var barnvakt åt härliga Ebba i tisdags och då ritade vi massor på väggen och hade jätteroligt. En heldag med fyra i rad, Uno, Yatzy, pussel, pannkakor och så min svarta vägg, kan det bli annat än succé hos en 6-åring?
Så här blev köket, iaf en del av det, jag är riktigt nöjd, och jag ÄLSKAR blommorna jag satt upp!

Älva har börjat äta igen, hon har knappt ätit något de senaste två veckorna, bara för att hon känt att något varit på gång, men nu så. Jag har köpt en leksaksråtta till henne, en sån där med päls, det gjorde susen, sen dess är hon sitt vanliga jag igen, och det är jag glad för. Har varit lite orolig för min lilla kattfröken.

Nu ska jag packa upp resten av mina saker. Två kartonger kvar, men jag vet inte riktigt vart jag ska göra av allting...
Imorgon åker jag och Älvis till Hässelby för att bo. Jag har fortfarande ett otroligt kaos här hemma i min gamla lägenhet, men jag vet inte vart jag ska göra av allting. Mina flyttar brukar sluta i fiasko/kaos/röra.
Jag håller nu på att packa det jag behöver ha med mig av det som finns kvar. En del saker lämnar jag medvetet, för att jag vet att jag kommer behöva det när jag kommer tillbaka. Det är då jag inser; jag vet inte när jag kommer tillbaka. Jag vet inte när jag får träffa mamma igen, Therese, Claes, pappa, Zeus... Alla andra... (Ja Renee, jag kommer sakna våran kaffe o paj på Märthas också... Självklart!) O Madde. Kära Mallan i Garda, jag som skulle hinna se ditt hus nån gång.
Jag kommer sakna så många. Så det så. Jag har nämnt flera förut, men jag kan ju inte nämna alla.

När man helt plötsligt blir slagen av tanken att jag inte vet när jag ska åka tillbaka till Gotland, ens för att hälsa på, då blir jag lessen. När jag gav Zeus en hejdå-kram förut och insåg att jag inte vet när vi ses igen, så bara grät jag. Jag kan fortfarande inte sluta.
Men jag vill inte backa ur det här, jag behöver komma iväg och prova att bo någon annanstans. Jag kan inte tacka nej till ett heltidsjobb tills vidare, bara för att jag är feg och inte vågar.
Bit ihop eller bryt ihop sa de på radion när de hade Dagens gäst. Här gäller det att bita ihop och ta steget.
Ibland måste man bara våga. Men fan va det ska vara svårt...
Nja, ingen höjdare det där om jag ska vara ärlig.
Är lite i valet o kvalet hur jag ska göra med min tillbakaresa till Stockholm. Jag och Zeus åker ju upp imorrn och tillbaka igen på torsdag, och sen vet jag ju inte när jag ska åka "hem" igen. Jag vill ju typ åka upp på lördag eller söndag, men då är det två problem: Mors dag på söndag och sen fyller Karin år på fredag nästa vecka.
Så nu vet jag inte... För jag vill ju egentligen inte åka tillbaka till Gotland på torsdag och sen stanna över en vecka igen, för jag vill ju gärna åka upp och bo i min lägenhet lite innan jag börjar jobba... Det hade ju varit najs. Att få bo in mig lite.
Himla flängande fram och tillbaka...

Så funderar jag på att boka hotellrum i Bilbao, för det officiella EM-hotellet har bara 74 rum, och de flesta av EM-deltagarna kommer att försöka bo där. Nåja, jag hinner göra det när jag kommer tillbaka till Gotland, hoppas jag iaf.
Nu ska jag snart till hyresvärden och ta en fika.
Trött blev jag också.

Hörs.
Ja, det blev en lite stressad flytt får man säga, jag har börjat få in saker i nya lägenheten, men inte allt. Han jag ska hyra av (Gabriel) ska ännu ta bort lite saker från lägenheten, så jag har fortfarande mycket kvar i min gamla lägenhet.
Jag ska måla om i köket också, funderar på att ha en svart vägg, sån här griffelfärg, så att man kan skriva med krita, det vore ju skitcoolt! Resten blir vitt, för just nu är det chockorange färg, och jag känner inte riktigt att jag vill ha det.

Jag och Zeus åker upp på onsdag kväll, och då ska jag försöka få med mig lite mer saker, typ som knivstället och verktygslådan, som jag skulle behövt häromkvällen när jag var uppe...
Vet bara inte i vilken ordning vi ska ta allting, för vi ska måla, montera, åka på Ikea mm, och jag vill ju inte ta Ikea sist, dvs precis innan vi ska åka tillbaka till Gotland, för jag ska köpa lite småsaker till lägenheten och då känns det så hiskeligt onödigt att släpa med det till Gotland och sen ta med det tillbaka till Stockholm. Känns onödigt bassligt, men å andra sidan så kan jag gå på Ikea nästa gång jag kommer upp/hem.

Älva får vara kvar i Visby den här gången också, jag kan inte ha henne springandes under fötterna när vi ska måla, men samtidigt så vill jag så gärna att hon ska få följa med. När jag åker nästa gång får hon följa med, för då åker jag ju "hem" och ska stanna.

Jag och Linda var ju på Ikea i fredags, det tog verkligen mycket längre tid än vad vi räknat med, men det var skönt att gå med henne, hon är ett mycket trevligt sällskap, och jag kommer som sagt att sakna det. Jag ser fram emot att komma ner till Visby i sommar och sitta och fika ute med henne, när allting är färdigt i deras lägenhet som de renoverar. Det blir verkligen skitsnyggt! Så vill jag också bo när jag blir stor.

Nu måste jag äta. Känner mig lite halvkrasslig, men något måste jag ju få i mig, det är verkligen dags.


image25
När man ser såna här bilder, så inser jag att jag kommer sakna Therese också. Jag får väl be henne om ursäkt för bilden, men it had to be done... Haha!

Och ja, självklart kommer jag att sakna Zeus också när jag är i Stockholm, jag bara tyckte att det var en sån självklarhet, att jag inte behövde skriva det. I'm gonna miss you baby.
Ja, imorrn flyttar jag. Delvis iaf, en del åker med upp imorrn, och en del hämtar jag sen.
Mina möbler blir kvar sålänge, ska väl få upp dem vid senare tillfälle, men vi får se när det blir.
Det fanns ju en del saker kvar i lägenheten, typ det mesta möbler, men jag ska se om jag inte kan flytta ner det till förrådet, för jag vill ju gärna ha mina egna möbler, det känns liksom lättast.

Jag var inne hos hyresvärden precis, lämnade bilnyckeln, eftersom hon behöver den imorrn... :P
Så berättade jag för lilla prinsessan Ebba att jag ska flytta, men att jag kommer och hälsar på ibland.
Tänk va jag tycker om den där tösen. Hon är så fin! Henne kommer jag att sakna mycket. Linda också, för hon är så mysig.
Jag kommer sakna Lovisa och Ingela också, vi har så roligt ihop. Och så Karin och våra MaxiYatzy-dagar.
Det är många och mycket jag kommer att sakna här, men jag vill prova något nytt ett tag. Man behöver det, andas annan luft.

Maria som bor ovanför har möss i sin lägenhet. Linda var inne och hämtade den för en stund sen. Min musfälla var tom, och det är jag evigt tacksam för. Ganska äckligt faktiskt. Jag har några spindlar här och var, men de dödar jag ihjäl så fort jag bara kan.

Nåja, nu ska jag bära ut lite mer saker i bilen. Gamla Bettan.

Smell you later!
Nu har det hänt!
Jajamensan, på fredag morgon går första flyttlasset från Södra Slottsgränd!
Jag är nervös, pirrig, glad, överlycklig, orolig, och en himla massa annat, men mest: förväntansfull.
Efter att ha letat ett bra tag, så har jag till slut fått tag på någonstans där jag kan bo, en etta på 37 kvadrat i Hässelby Strand. Tunnelbana 200 meter från dörren, så det ska jag väl kunna låta bli att gå vilse på en sträckan, med tanke på mitt urusla lokalsinne.

Lyckan är nästan total, det känns ju konstigt att flytta från Gotland, för här har jag ju alltid bott, min familj, mina vänner och Zeus finns ju här. Tänk vad mycket jag ska sakna, usch va tråkigt det är att tänka på sånt.
Det känns jättekonstigt att packa ner mina saker i kartonger, att tänka att jag ska lämna min härliga lilla lägenhet i innerstan, men jag ska försöka behålla den så länge jag kan, för jag tycker faktiskt om den, oavsett vad jag sagt.
Den har sin charm naturligtvis, och jag vill ju komma tillbaka hit och bo här sen också, men jag måste iväg härifrån ett tag, och prova på att bo på annan ort ett tag. Det behöver man.

Jag har packat sex stycken flyttkartonger och två sopsäckar med saker, men jag har så otroligt mycket kvar! Helt sjukt va mycket grejer jag har! Jag måste åka till Vallstena och hämta mitt fina köksbord, för jag vill gärna ha med mig det till Stockholm, för jag tycker ju faktiskt om det.
Så mycket som måste tänkas på, så mycket som måste göras!

Adressändring(?), eftersändning av posten, säga upp boxern, bredbandet eller ej?, vart ska jag stå skriven?, hur ofta ska jag åka hem?, ska jag ta med mig bilen upp på fredag?
Nej, jag har inte så mycket svar just nu, men det kommer väl.

Up, off, and Away!
Rubiks kub-EM alltså, inget annat.
Denna fantastiska händelse kommer att gå av stapeln 19-21 september i Bilbao, i norra Spanien. Baskiens huvudstad, eller vad man ska kalla det för, så förklarade min bror det iaf.
Bilbao istället för Krakow låter ju inte helt fel, för Spanien har ju lite mer roligt klimat än Polen.
Jag ser verkligen fram emot det här, det ska bli riktigt roligt! Så jag får åka ner torsdag, och hem på måndag. Det blir ju ingen semester, men väl en nöjestripp! För jag ska verkligen ha roligt, minimum 15 timmars kubande per dag, vilket jag tycker är fantastiskt!
Att se de som är så superbra, att få råd och tips om hur man kan bli bättre, att tävla mot likvärdiga, bättre eller sämre, hela tävlingsgrejen är verkligen skitkul och vilken adrenalinkick man får!
Spännande att se om man själv kommer ihåg de nya reglerna som trädde i kraft 11 april i år. Bland annat att kuben inte längre täcks för efter inspektion, att det måste finnas ett avskilt område för de tävlande i aktuell omgång osv.
Massor var det iaf.

Ikväll är det grillning, så det ska vi fortsätta med!

Annica out!
I helgen slogs ett nytt, helt otroligt rekord på kuben. Yu Nakajima är verkligen otrolig, blott 17 år gammal, född 1991, kom han in och vann VM i Budapest, som sin första tävling, och har blivit den stjärna som lyser mest på kubhimlen.
Nya rekordet lyder 8,72 på bästa enskilda och 11,28 snitt. Verkligen ofattbart!
Jag är hyfsat impad får man säga, själv går det ganska trögt med kubandet just nu.

Själv planerar jag att åka på SM i augusti och EM i september. EM ska gå av stapeln i Krakow, eller så var det väl tänkt, de ansvariga har tagit bort EM från listan på kommande tävlingar, så nu vet jag nog inte egentligen. Men jag ska dit iaf, och jag ska försöka vara bra, och slå mina gamla "rekord". Det har inte gått så överdrivet bra för mig på tävling, har inte lyckats presterat så bra som jag gjort när jag övat.
"Practice harder" lyder tipsen när man frågar om hur man ska bli bättre. No shit, Sherlock, det hade jag nog aldrig listat ut själv.

Nåja, jag ska väl ta lite frulle antar jag, annars blir jag så vansinnigt hungrig senare.
Nej, jag står fortfarande utan boende i Stockholm. Skitstörigt faktiskt, eftersom jag trodde att jag skulle kunna få en lägenhet, men icke!
Nej, som det ser ut nu så vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen nånstans. Får väl maila min nya arbetsgivare och fråga när jag ska börja, ifall tiden "går ut", eller så.
Fan va irriterande.
Min flytt känns alltmer avlägsen, och ibland känner jag bara för att ge upp, för det är faktiskt inge roligt alls att jag inte hittar någonstans att bo, för då kan jag inte jobba. Inget boende = inget jobb, inget jobb = inga pengar. Enkel ekvation. Sugigt värre.

Har varit på Fårö, och två dagar den här veckan har vi suttit utomhus och ätit god mat och haft det bra.
Kalasfint väder, och så har jag fått lite färg i ansiktet. Jag blir ju lätt brun, och man ser lite fräsch ut när man fått lite sommarfärg.
Det var födelsedagskalas för i princip alla igår, Viktor fyller 2 idag, Tilda fyller 5 imorrn, Mia fyller 37 imorrn, Zeus fyllde 25 i tisdags och Camilla fyllde 34 (?) i söndags. Stor fin tårta fick vi att äta, och den var inte som alla andra, den var verkligen supergod!

Nåja, jag ska plocka undan lite här, litegrann iaf. Karin kommer sen.

Över och ut.

(Gör som grodan, lev på hoppet! Min groda tycks dock ha brutit benet,
för det känns inte som att något hopp finns kvar...)